keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Hahmonluontia part I


Tänään on ohjelmassa kirjoittaa muutamasta hahmostani luonnekuvaukset, historiat, motivaatiot, perhesuhteet, elämänfilosofiat. Tämä on mulle täysin uutta, mutta lopputuloksen kannalta äärimmäisen tärkeää. Tämä metodi on opittu S:ltä, joka on kirjoittanut näytelmäkirjallisuutta parikymmentä vuotta, joten uskon hänen tietävän mistä hän hahmonluomisessa puhuu.

Kuvat ovat toistaiseksi netistä pöllittyjä
Tällä hetkellä tarinassa on esiintynyt vasta kaksi hahmoa, mutta mielessäni hahmoja on jo 6-7 ja niitä syntyy joka päivä lisää. Äärimmäisen tärkeää on saada hahmoihin tuota historiaa kirjoittaessa eloa, koska muuten hahmoista tulisi tasapaksuja, samankaltaisia kuusilehdon alteregoja. Tuo käy pitemmän päälle aika raskaaksi, koska aidoksi hengittäväksi ajattelevaksi hahmoksi saan ehkä yhden tai kaksi hahmoa, mutta loput ovat sitten jotain tasapaksua harmaata massaa.

Lisäksi itse tarinassa huomasin sattumalta aloituksen voiman. Aloin lukemaan tämän hetkistä tekstiäni noin puolesta välistä, jolloin tajusin koukuttuvani tekstiin aivan erilailla kuin tämän hetkisellä aloituksella. Kirjan aloituksen merkitystä ei voi väheksyä, joten todennäköisesti ruuvaan tänään tuon aloituksen kuntoon. Muutenkin mulle mielessäni näin vahvan tarinan kirjoittamisessa helpointa on työstää mahdollisimman valmista tekstiä aikaiseksi, ettei kovin useasti tarvitsisi palata jo tuotettuun tekstiin, koska tarina ja sen hahmot tahtovat päästä eteenpäin.

Eli testataan nyt ainakin alkuun sellaista Kirjoituspäivä/Korjailupäivä/Kirjoituspäivä/Vapaapäivä –aikataulutusta.

En ole mikään varsinainen ammattikirjailija, mutta koska uskon suurimman osan maamme kirjailijoista olevan kaltaisiani pöytälaatikkoon kirjoittelijoita, niin mielenkiintoista olisi varmaan kanssakirjailijoiden kuulla meikäläisen normaalista työpäivästä. Eli kirjoitetaanpa vaikka tämän päivän ajankäytöllisestä kulusta postaus, joka sitten julkaistaan huomenna.

Siihen saakka atjöööö :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti